De voordelen van een selectiebureau

Wat kan een selectiebureau u meer bieden dan andere recruteringsmethodes?

Vaak vragen mensen zich af waarom er gebruik gemaakt wordt van selectiebureau's, terwijl er zoveel andere recruteringsmethodes beschikbaar zijn. Wanneer u gebruik maakt van de diensten van een selectiebureau zijn er nochtans veel voordelen.

De functie

Wanneer klanten contact opnemen met een selectiebureau met de vraag of een openstaande functie kan ingevuld worden, wordt er altijd eerst gedetailleerde informatie ingewonnen over zowel de functie, als het bedrijf. Er wordt een grondige analyse gedaan van de functie, zodat de perfecte kandidaat hiervoor gevonden kan worden.

De Kandidaat

Bij onze selectieprocedure wordt er altijd eerst een grondig profiel opgesteld met de eigenschappen van de kandidaat. Op die manier kunnen we de kandidaat koppelen aan het profiel van de functie.

De directe gevolgen van deze aanpak

De directe gevolgen van de aanpak van een selectiebureau, is dat de openstaande functie ingevuld met iemand die niet alleen ervaring en competenties genoeg heeft voor deze functie, maar ook iemand die gemotiveerd en enthousiast is voor deze functie.

Dit op zich zorgt ervoor dat de nieuwe werknemer zijn job beter uitoefent, omdat hij perfect geschikt is voor de functie én zich gelukkig voelt in deze functie.

Wenst u meer informatie over de werking van een selectiebuerau? Contacteer ons!

Interessante Artikels

>> Lees alle artikels